Namaste !
Welkom op de officiële website van de Belgische Iyengar Yoga Vereniging (vzw BIYAB)!

Onze belangrijkste doelstelling is het informeren over, het verspreiden en promoten van de methode van B.K.S. Iyengar en zijn familie.

Het maakt niet uit of je een beginnende of gevorderde leerling, een yoga leraar of gewoon nieuwsgierig bent, deze website is er om je te informeren over alle specifieke zaken rond de Iyengar Yoga methode en nuttige informatie te geven over hoe en waar het verspreid is in België.

Eén van de belangrijkste taken van de vereniging is erop toe te zien dat in België de principes en de kwaliteit van de Iyengar Yoga methode wordt behouden.  Op deze website vindt u een overzicht van alle gecertificeerde leraren en verwijzen naar hun lessen en workshops.

De vereniging organiseert eveneens jaarlijks evenementen voor de leden en de leraren.

Klik hier om met ons contact op te nemen

Met liefde en respect voor Sri BKS Iyengar.

COVID-19 & YOGA IYENGAR

EEN SEQUENTIE VAN 20 MINUTEN OM DE EMOTIONELE STABILITEIT TE ONDERSTEUNEN EN HET IMMUUNSYSTEEM TE VERSTERKEN

Elk BIYAB-lid die zijn 2020 lidmaatschap heeft betaald kan zijn gratis exemplaar (in het nederlands) krijgen.

Vraag het maar in je gewone prakijkcentrum !

Leraren conventie van november 2019 in Brussel met Firooza Ali Razvi


“Elke yoga-instructie die een adembegrip mist, is helemaal geen les!
De armen en benen zijn actieorganen. Ze zijn uw ondersteuning voor uw praktijken. Te veel op hen focussen is als constant je voertuig laten schijnen en banden oppompen zonder de motor te onderhouden!

Het is de verantwoordelijkheid van een yogaleraar om te zien dat wat wordt geleerd leidt tot een nobelere gemoedstoestand en niet alleen tot een fit lichaam.

Er zijn tegenwoordig meer mensen die lijden op deze wereld vanwege de geest in plaats van het lichaam. Dus ik hou ervan om te onderzoeken hoe yogapraktijken gemoedstoestanden of liever bewustzijn transformeren. “

U kunt hier kijken naar de video’s van de conferentie (in het Engels) die op de links tussen Yogas sutras van Pantanjali en de Bhagavad Gita worden gegeven , evenals een samenvatting in het Engels van deze presentatie.

U kunt ook de foto’s bekijken die tijdens deze 3 uitzonderlijke dagen zijn genomen.

Vanwege de huidige COVID-19 situatie zijn alle fysieke lessen georganiseerd door de gecertificeerde leraren momenteel gesloten. Veel leraren stellen echter online lessen en workshops voor. Voor uw gemak hebben we alle lessen in één document samengevat.

Om het overzicht van ALLE ONLINE Lessen gesorteerd op dag en periode te bekijken: CLICK HERE

De vereniging is nu van plan haar volgende conventie in de herfst te organiseren. BINNENKORT zal er meer informatie beschikbaar zijn.

 

Pin It on Pinterest