Namaste !
Welkom op de officiële website van de Belgische Iyengar Yoga Vereniging (vzw BIYAB)!

Onze belangrijkste doelstelling is het informeren over, het verspreiden en promoten van de methode van B.K.S. Iyengar en zijn familie.

Het maakt niet uit of je een beginnende of gevorderde leerling, een yoga leraar of gewoon nieuwsgierig bent, deze website is er om je te informeren over alle specifieke zaken rond de Iyengar Yoga methode en nuttige informatie te geven over hoe en waar het verspreid is in België.

Eén van de belangrijkste taken van de vereniging is erop toe te zien dat in België de principes en de kwaliteit van de Iyengar Yoga methode wordt behouden.  Op deze website vindt u een overzicht van alle gecertificeerde leraren en verwijzen naar hun lessen en workshops.

De vereniging organiseert eveneens jaarlijks evenementen voor de leden en de leraren.

Klik hier om met ons contact op te nemen

Met liefde en respect voor Sri BKS Iyengar.

CONVENTIE 2020  

VOLGENS REGERING MAATREGELEN TEN GEVOLGE VAN DE COVID-19 SITUATIE WORDT  DE NATIONALE CONVENTIE VAN 23 & 24 MEI 2020 GEANNULLEERD

Maar niet getreurd, Abhijatta biedt ons 3 lange sessies aan via Zoom videoconferentie op 30 mei, 31 mei en 1 juni van 8.30 uur tot 11.00 uur.  Hieronder de link voor inschrijvingen.

.

Het is essentieel om eerst het 2020 lidmaatschap aan BIYAB (10 €) te betalen voordat u zich kunt registreren. U moet het order nummer van uw lidmaatschapsbestelling (beschikbaar onder “mijn rekening” hieronder) invullen.

 

 

Leraren conventie van november 2019 in Brussel met Firooza Ali Razvi


“Elke yoga-instructie die een adembegrip mist, is helemaal geen les!
De armen en benen zijn actieorganen. Ze zijn uw ondersteuning voor uw praktijken. Te veel op hen focussen is als constant je voertuig laten schijnen en banden oppompen zonder de motor te onderhouden!

Het is de verantwoordelijkheid van een yogaleraar om te zien dat wat wordt geleerd leidt tot een nobelere gemoedstoestand en niet alleen tot een fit lichaam.

Er zijn tegenwoordig meer mensen die lijden op deze wereld vanwege de geest in plaats van het lichaam. Dus ik hou ervan om te onderzoeken hoe yogapraktijken gemoedstoestanden of liever bewustzijn transformeren. “

U kunt hier kijken naar de video’s van de conferentie (in het Engels) die op de links tussen Yogas sutras van Pantanjali en de Bhagavad Gita worden gegeven , evenals een samenvatting in het Engels van deze presentatie.

U kunt ook de foto’s bekijken die tijdens deze 3 uitzonderlijke dagen zijn genomen.

In 2019 hadden we de eer Uday Bhosale te mogen verwelkomen voor de jaarlijkse conventie dat gedurende 4 dagen in Gent werd gehouden. De eerste twee dagen (29 – 30 mei) waren voorbehouden voor leraren (of leden met 5 jaren praktijk), terwijl 1 en 2 juni waren voorbehouden voor alle leden van het BIYAB.

 
U kunt hieronder de link naar de
foto’s van deze conventie terugvinden en hier een samenvatting van deze vier dagen.
 

Pin It on Pinterest