Namaste !
Welkom op de officiële website van de Belgische Iyengar Yoga Vereniging (vzw BIYAB)!
Onze belangrijkste doelstelling is het informeren over, het verspreiden en promoten van de methode van B.K.S. Iyengar en zijn familie.
Het maakt niet uit of je een beginnende of gevorderde leerling bent, een yogaleraar of gewoon nieuwsgierig bent, deze website is er om je te informeren over alle specifieke zaken rond de Iyengar Yogamethode en nuttige informatie te geven over hoe en waar het verspreid is in België.
Eén van de belangrijkste taken van de vereniging is erop toe te zien dat in België de principes en de kwaliteit van de Iyengar Yogamethode wordt behouden. We hebben op deze website dan ook een overzicht van alle gecertificeerde leraars en verwijzen naar hun lessen en workshops.
De vereniging organiseert eveneens jaarlijks evenementen voor de leden en de leraars

Click hier om met ons contact te nemen.

Dedicated met liefde en respect voor Sri BKS Iyengar.

KOMENDE CONVENTIE

In 2019 hebben we de eer Uday Bhosale te mogen verwelkomen voor het jaarlijkse conventie dat  gedurende 4 dagen in Gent wordt gehouden. Blokkeer datums nu ! De eerste twee dagen (29 – 30 mei) zijn voorbehouden voor leraren (of leden met 5 jaren parktijk gecertifieerd door een leerar), terwijl 1 en 2 juni zijn openstaan voor alle leden van de Biyab.

Als voormalige Taekwondo-liefhebber, werd Uday door zijn leraar in vechtsporten geïntroduceerd aan de Iyengar-methode. Hij begon direct met Guruji, Geetaji en Prashantji in 1999 te leren.
Gedurende zijn vele jaren aan het instituut, heeft Uday lessen voor kinderen (7-15 jaar), halfgevorderden en beginnersstudenten gegeven. Uday was een vaste assistent in de medische (therapeutische) klassen bij RIMYI, die drie keer per week worden gehouden. In 2015 was Uday gastdocent op de 21e Franse Iyengar Yoga National Convention. Sindsdien geeft hij regelmatig workshops en yoga-retraites in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland en de Verenigde Staten van Amerika. Uday is lid geweest van Yoga Teachers, een contingent van de regering van India naar China op International Yoga Day 2016 namens RIMYI, Pune.

Om u aan deze conventie deel te nemen, moet u lid van BIYAB zijn . Vergeet dus niet om uw lidmaatschap al in januari te betalen.

ALLE NUTTIGE INFORMATIE

Registratie voor deze conventie is NU geopend!

 

Een ASANA genaamd IYENGARASANA

De Iyengar-gemeenschap wenst een asana te noemen naar Yogāchārya BKS Iyengar, wat een gelegenheid zou zijn om een prachtige hulde te brengen aan de nalatenschap die Guruji heeft nagelaten tijdens het honderdjarig bestaan van zijn geboorte op 14 december 2018.
Een erkenn

We zijn ervan overtuigd dat de introductie van Iyengarasana in de praktijk deze asana na verloop van tijd zal opnemen in de Klassieke Traditie van Yoga, en Iyengarasana zal de eeuwige getuige zijn van de leer van BKS Iyengar.ing van zijn immense bijdrage aan het universum van yoga!

Wanneer Iyengarasana wordt beoefend, zal het een levend eerbetoon zijn aan een van de grootste yogameesters van de 21e eeuw.

BEDANKT GEETA !

Het is met grote droefheid dat we het overlijden  vernomen van Geeta S . Iyengar,dochter van BKS Iyengar, op 16 december 2018. Moge haar wijsheid en haar onderwijs ons nog lang vergezellen bij onze yoga-praktijk.

“Yoga is geen race met anderen. Het is een confrontatie met zichzelf. Dat is wat het zo moeilijk maakt.” Geeta Iyengar

14 December 2018: 100 Verjaardag van de geboorte van Guruji.Ondanks de kou wilde België hem een symbolische hulde geven

Pin It on Pinterest