Namaste !
Welkom op de officiële website van de Belgische Iyengar Yoga Vereniging (vzw BIYAB)!
Onze belangrijkste doelstelling is het informeren over, het verspreiden en promoten van de methode van B.K.S. Iyengar en zijn familie.
Het maakt niet uit of je een beginnende of gevorderde leerling bent, een yogaleraar of gewoon nieuwsgierig bent, deze website is er om je te informeren over alle specifieke zaken rond de Iyengar Yogamethode en nuttige informatie te geven over hoe en waar het verspreid is in België.
Eén van de belangrijkste taken van de vereniging is erop toe te zien dat in België de principes en de kwaliteit van de Iyengar Yogamethode wordt behouden. We hebben op deze website dan ook een overzicht van alle gecertificeerde leraars en verwijzen naar hun lessen en workshops.
De vereniging organiseert eveneens jaarlijks evenementen voor de leden en de leraars

Click hier om met ons contact te nemen.

Dedicated met liefde en respect voor Sri BKS Iyengar.

CONVENTIE 2020  

REGISTREER NU VOOR DE NATIONALE CONVENTIE VAN 23 & 24 MEI 2020

Dit jaar zal de nationale conventie een beetje speciaal zijn, omdat er wordt lesgegeven door 4 van de meest ervaren leraren van de Belgische Iyengar-vereniging: Willy Bok, Eva Kamala Rodenburg, Floriane Palmier en Rita Poelvoorde.

De conventie wordt dit jaar gehouden in Brussel en meer precies in het gemeentelijk sportcentrum van Oudergem

.

Een unieke kans om onze yoga in al zijn rijkdom, zijn strengheid en zijn diversiteit te ervaren. De prijs van dit congres is dit jaar erg laag om deelname te bevorderen en de facetten van Iyengar Yoga te verdiepen of te leren kennen.
 

Het thema van deze conventie is:”« «Een stevige basis leggen voor uw yogapraktijk»»

De conventie staat open voor alle Yoga beoefenaars (Iyengar of niet) met een minimum van 6 maanden ervaring.

Het is essentieel om eerst het 2020 lidmaatschap aan BIYAB (10 €) te betalen voordat u zich kunt registreren.

NAAR ALLE PRAKTISCHE INFORMATIE

 

Leeraren Conventie van November 2019 in Brussel met Firooza Ali Razvi


“Elke yoga-instructie die een adembegrip mist, is helemaal geen les!
De armen en benen zijn actieorganen. Ze zijn uw ondersteuning voor uw praktijken. Te veel op hen focussen is als constant je voertuig laten schijnen en banden oppompen zonder de motor te onderhouden!

Het is de verantwoordelijkheid van een yogaleraar om te zien dat wat wordt geleerd leidt tot een nobelere gemoedstoestand en niet alleen tot een fit lichaam.

Er zijn tegenwoordig meer mensen die lijden op deze wereld vanwege de geest in plaats van het lichaam. Dus ik hou ervan om te onderzoeken hoe yogapraktijken gemoedstoestanden of liever bewustzijn transformeren. “

U kunt hier kijken naar de video’s van de conferentie (in het Engels) die op de links tussen Yogas sutras van Pantanjali en de Bhagwad Gita worden gegeven , evenals een samenvatting in het Engels van deze presentatie.

U kunt ook de foto’s bekijken die tijdens deze 3 uitzonderlijke dagen zijn genomen.

In 2019 hadden we de eer Uday Bhosale te mogen verwelkomen voor het jaarlijkse conventie dat  gedurende 4 dagen in Gent werd gehouden. De eerste twee dagen (29 – 30 mei) waren voorbehouden voor leraren (of leden met 5 jaren parktijk), terwijl 1 en 2 juni waren openstaan voor alle leden van de Biyab.

 
U kunt hieronder vinden de link naar de
foto’s van deze conventie en hier een samenvatting van deze vier dagen.
 

Pin It on Pinterest