Namaste !
Welkom op de officiële website van de Belgische Iyengar Yoga Vereniging (vzw BIYAB)!
Onze belangrijkste doelstelling is het informeren over, het verspreiden en promoten van de methode van B.K.S. Iyengar en zijn familie.
Het maakt niet uit of je een beginnende of gevorderde leerling bent, een yogaleraar of gewoon nieuwsgierig bent, deze website is er om je te informeren over alle specifieke zaken rond de Iyengar Yogamethode en nuttige informatie te geven over hoe en waar het verspreid is in België.
Eén van de belangrijkste taken van de vereniging is erop toe te zien dat in België de principes en de kwaliteit van de Iyengar Yogamethode wordt behouden. We hebben op deze website dan ook een overzicht van alle gecertificeerde leraars en verwijzen naar hun lessen en workshops.
De vereniging organiseert eveneens jaarlijks evenementen voor de leden en de leraars

Click hier om met ons contact te nemen.

Dedicated met liefde en respect voor Sri BKS Iyengar.

CONVENTIE 2019

In 2019 hadden we de eer Uday Bhosale te mogen verwelkomen voor het jaarlijkse conventie dat  gedurende 4 dagen in Gent werd gehouden. De eerste twee dagen (29 – 30 mei) waren voorbehouden voor leraren (of leden met 5 jaren parktijk), terwijl 1 en 2 juni waren openstaan voor alle leden van de Biyab.

 
U kunt hieronder vinden de link naar de
foto’s van deze conventie en hier een samenvatting van deze vier dagen.
 

Conventie leraren (en gevorderden) op 8-9 en 10 november 2019 in Brussel met Firooza Ali Razvi

Firooza Ali Razvi heeft intensief gestudeerd bij Yogacharya BKS Iyengar sinds 1977 en Geeta Iyengar en Sri Prashant Iyengar sinds 1979. Firooza heeft internationaal veel populariteit verworven in het Verenigd Koninkrijk sinds ze hier in 2006 begon met lesgeven. Sinds 2013 geeft ze ook les in de Verenigde Staten, Europa en Dubai. Gefascineerd door yoga behaalde Firooza in 1982 een masterdiploma in filosofie en doceerde filosofie aan niet-gegradueerden. Zijn filosofische inzicht informeert en verlicht zijn leer van yoga door een diep verband te leggen tussen yogafilosofie en praktijk.


“Elke yoga-instructie die een adembegrip mist, is helemaal geen les!
De armen en benen zijn actieorganen. Ze zijn uw ondersteuning voor uw praktijken. Te veel op hen focussen is als constant je voertuig laten schijnen en banden oppompen zonder de motor te onderhouden!

Het is de verantwoordelijkheid van een yogaleraar om te zien dat wat wordt geleerd leidt tot een nobelere gemoedstoestand en niet alleen tot een fit lichaam.

Er zijn tegenwoordig meer mensen die lijden op deze wereld vanwege de geest in plaats van het lichaam. Dus ik hou ervan om te onderzoeken hoe yogapraktijken gemoedstoestanden of liever bewustzijn transformeren. “

Locatie van de conventie: GYMNASIUM – Oudergem – Boulevard des Invalides 214-216

Infos en registratie 

21 JUNI 2019: INTERNATIONAL YOGA DAY

 Openluchtpraktijk in Warandepark 

Praktijk met kinderen in het Josaphatpark

Pin It on Pinterest