LERARENOPLEIDING

Ben je gebeten door het Iyengar yoga virus en wil je deze graag doorgeven, dan ben je zeker welkom in de lerarenopleiding. De opleiding duurt drie jaar en vraagt een belangrijke opoffering van je persoonlijke tijd. Naast de opleidingsdagen verwachten we dat je nog wekelijks les volgt en een goede eigen praktijk thuis opbouwt.

De opleiding wordt gegeven door leraren met een minimum junior 3 certificaat. Hij wordt officieel erkend door de BIYAB of BKS Iyengar Yoga Associatie van België.
De opleiding duurt drie jaar en zal daarom ook pas om de drie jaar georganiseerd worden.

De eerstvolgende cyclus start in september 2019.

De opleiding kan je in België momenteel op twee plaatsen volgen:
In Brussel en in het Frans bij Willy Bok.
In Antwerpen en in het Nederlands/Engels bij Ann Brosens.

De opleiding bestaat uit een voorbereidingsjaar dat afgerond wordt met een examen. Wie slaagt kan doorstromen naar de eigenlijke opleiding van 2 bijkomende jaren.
De vooropleiding of het eerste jaar kan qua intensiteit van plaats tot plaats verschillen maar bestaat uit min 6 volledige lesdagen.
De verdere opleiding bestaat minstens uit 8 weekenden en een intensieve week.
De opleiding bevat naast het verwerven van inzicht in asanas en pranayama ook nog anatomie, fysiologie, introductie tot de Indische filosofie en pedagogie of de kunst van het lesgeven.

Voorwaarden om deel te mogen nemen aan de opleiding : je hebt minimum 3 jaren wekelijks les gevolgd bij een gecertifieerde Iyengar yoga leraar
Je leraar vindt je bekwaam om deel te nemen en schrijft een aanbevelingsbrief.

De vooropleiding   of het eerste jaar kan qua intensiteit van plaats tot plaats verschillen maar bestaat uit min 6 volledige lesdagen.

De opleiding duurt drie jaren en vraagt een belangrijke opoffering van je persoonlijke tijd.

Naast de opleidingsdagen verwachten we dat je nog wekelijks les volgt en een goede eigen praktijk thuis opbouwt.

De opleiding wordt gegeven door leraren met een minimum junior 3 certificaat. Hij wordt officieel erkend door de BIYAB of BKS Iyengar Yoga Associatie van Belgie.

Na het derde jaar is er een officieel examen met een erkende jury. Deze bestaat uit leraren met het junior of senior certificaat. Juryleden kunnen uit het buitenland komen.

Het behaalde certificaat wordt erkend door het RIMYI (Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute, in Pune, India.) et agréé par la BIYAB. Vanaf dan zijn deze leraren gecertifieerd in het “intro 2” niveau en mogen ze, mits betaling het logo en de beschermde naam “Iyengar yoga leraar” gebruiken.

Pin It on Pinterest